Húsvét 2013

Feltámadt az ÚR! Bizonnyal feltámadt...

... és a sír, amelybe Jézus testét helyezték, üres. Jézus teste eltűnt! Elvitték? Ellopták? Technikailag is lehetetlen, hiszen egy hatalmas kő zárta le a sírt, és katonák őrizték. Értelmetlen is lenne, mert miért vinné el bárki a holttestet? Kinek kelhetett volna?

Jézus meghalt a kereszten - a mi bűneinkért. Ártatlanul, helyettünk szenvedett, önként vállalta magára a nekünk járó büntetést, amit engedetlenségünkkel, lázadásunkkal, Istentől eltávolodásunkkal és sok szennyünkkel, mocskunkkal kiharcoltunk magunknak. Ezt érdemeljük elkövetett dolgainkért. De Jézus meghalt értünk... mert annyira szeret bennünket... felfoghatatlan. Érthetetlen. Miért szeret bennünket ennyire? És egyáltalán? Kik vagyunk mi, és mivel érdemeltük meg ezt a szeretetet?Semmivel... de mégis megkaptuk. Jézust keresztre feszítették - miattunk. Meghalt - értünk. És vajon mi mit tudunk tenni hálából?

Elfogadjuk. Ezt a nagy szeretetet, és a meg nem érdemelt kegyelmet. Elfogadjuk, és igyekszünk ennek megfelelően élni a továbbiakban; Jézusra nézni, Őt követni a mindennapjainkban, az új életünkben. Neki kedves, Neki tetsző életet élni. Mert ez a legkevesebb, amit tehetünk...

Jézus meghalt a kereszten. Megfeszítették, meghalt és eltemették. Mégis a sír - üres. Nincs benne a test... mert Jézus feltámadt! A harmadik napon, ahogyan előre megmondta, legyőzte a halált! S hol van most Ő, ha nem halt meg? Felment az Atyához, Istenhez a mennybe... és ha elfogadjuk Őt Megváltónknak, Aki meghalt helyettünk a bűneinkért, és behívjuk Őt az életünkbe, hogy Ő legyen életünk ura, miénk lehet az örök élet... nem kell félnünk a haláltól, mert Jézussal és Istennel lehetünk majd a mennyben!

Ez húsvét üzenete... idén is, és mindenkor. Nem a csokitojás, a nyuszi, a locsolkodás - ugyan mit tudnak ezek adni nekünk, mivel lesz jobb az életünk...? Ez mind üresség. Ami belül van, az számít igazán... és ha Jézussal járunk a hétköznapokban, akkor minden a miénk... mert Jézus a minden, Neki kell bennünk élnie, hogy a jó úton járhassunk és megmaradhassunk.

Akarjuk-e a mindent, akarunk-e Jézussal élni, vagy megelégszünk a felszínes, külső dolgokkal?

 

Korábbi húsvéti írásaink is olvashatók IDE, a felugró ablakban pedig a címre kattintva.