Andrásovics 49 hónapos

"Ledoblak, mint Szilaj a pumát!" - mondta Andrisunk (jelenleg) egy szem hugicájának, aki éppen bátyja hátára mászott. Friss volt még a mese hatása, egyben elgondolkodtató is, hogy tényleg mi marad meg a gyerekekben egy-egy mese láttán-hallatán... arra pl. pontosan emlékeztek, milyen színű Szilaj, milyen a lányló (aminek valóban nincs neve, én észre se vettem). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem először látták, de érdekes, mit jegyeznek meg...

András mostanára nagyjából kinőtte Luca piszkálását, nagyon sokáig el tudnak már együtt játszani-ami persze nekünk is nagy segítség. Persze továbbiakban is az alaphelyzet az, hogy Andris megmondja, mi legyen, Lucus pedig engedelmesen szót fogad (épp azt próbáljuk tanulni, hogy a felnőttek utasítása feljebbvaló, mint Andrisé...). Mostanában a "Luca, Te nem!" hangzik el sokszor, ami egy kis irigységet rejt magában, de majd ezt is kinövi idővel-mi addig is próbáljuk majd kezelni.

Valamelyik nap nagyon mérges voltam fiunkra (már nem is emlékszem pontosan, miért, de hát ilyenek a szülők), mondtam neki, menjen arrébb, és húzza meg magát. El kellett neki még egyszer mondanom, erre csendesen az alábbi válasz érkezett: "Jó, meghúzom magam. Csavarhúzóval." Na, az ilyenek után tud-e az ember komolyabban haragudni...?  

Külön öröm számunkra, hogy András már az esetek nagy részében egyedül alszik el: nem kell felvenni, sétálni vele (még jó), de mellette ülni, könyörögni neki, hogy ugyan csukja be a szemét sem kell-ami szintén segítség számunkra, hiszen van még két kistestvére, akik sokkal inkább igénylik még a lefekvés előtti és környéki dolgokat.