Üzen a Biblia - Az elmúlt hét (2015. október 5-11.)

Az elmúlt héten többször kaptam gondolatokat a Biblia által.

- Hétfő: 1Tim1, 5-6:" A parancsolatnak vége pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és igaz hitből való szeretet, melyektől némelyek eltévelyedvén, hiábavaló beszédre hajlottak."

A szeretet és pl. mások rosszindulatú kibeszélése, mint hiábavalóság nem egyeztethető össze - nem kell részt vennünk mások kibeszélésében, azaz "mindenki foglalkozzon a maga dolgával". Sokkal fontosabb a szeretet annál, mint hogy azzal legyek elfoglalva, azt nézzem, hogy más mit, mikor, hogyan és miért csinál. Nekem az én feladatom a dolgom, azzal kell foglalkoznom, nem pedig mások életét kell minősítenem.

- Kedd: Ámos 5,4: "Engem keressetek, akkor életben maradtok!" -  mondja az Úr.

Valóban élni akarok, vagy csak vegetálni, és valahogyan túlélni a napokat egymás után? Nem mindegy, milyen formában és minőségen élek - a minőséghez (is) Isten adja az útmutatást (szeretet, hogy mennyire tudok elfogadni embereket; öröm, hogy kritika nélkül tudjak elfogadni; bölcsesség, hogy nem veszek részt kibeszélős közösségekben). Isten ad normális, élhető, értelmes és gazdag életet - Nélküle csak küszködés az egész.

- Csütörtök: Hós 6,6: "Szeretetet kívánok, és nem áldozatot, Isten ismeretét, és nem égőáldozatokat", így szól az Úr.

Már megint a szeretet. Ami hol van akkor, ha csak magammal foglalkozok; ha rosszat mondok másokról; ha nem tudok elfogadni; ha nem tudok örülni annak, amit Isten ad.

- Szombat: Zsolt102, 18: "Az Úr törődik a gyámoltalanok imádságával, nem veti meg imádságukat."

Isten minden imádságot meghallgat, akármilyen messze vagyunk is tőle, akármilyen bűnösök vagyunk is... nincs felesleges, meghallgatatlan imádság, bárki bármikor fordulhat Hozzá...!