AnnaPeti

2017\10\15

A Te akaratod

"Legyen meg a Te akaratod"-mennyire ismerős lehet ez nekünk, milyen sokszor elimádkozzuk a Miatyánkat, de vajon mennyire is gondoljuk komolyan...? Megszokás vagy komoly Istennel való kapcsolat mondatja ki velünk ezt olykor?

More:

útmutatás

2017\09\15

Jennifer Rees: Longfield réme (könyv)

Amikor azon kesergünk, milyen rossz nekünk, vagy hogy olyan az életünk, amilyen; amikor rágódunk, hogy a gyerekkorunk sokkal jobb és szebb is lehetett volna, normális körülményekkel, rendes környezetben, akkor nem szabad(na) elfelejtenünk, hogy biztosan vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő, élő emberek, gyerekek... nekem is ez a gondolat, felfedezés segített túllépni a saját gondjaimon gyerekkoromban, és kezdtem el a pozitív dolgokat keresni inkább.

More:

könyv/film

2017\09\07

Minden összejött...?

Amikor sikerül valakivel komolyabban beszélgetni, valóban érdeklődő a partner, és eljutunk odáig, hogy megbeszéljük, kivel mi van, bizony beszélni kell a problémákról, nehézségekről is-amikből azért alapesetben ugyanúgy akad, mint a pozitív dolgokból, csak éppen sokszor nem vagyunk elég őszinték ahhoz, hogy ezekről is szót ejtsünk. Vagy fordítva: inkább a rossz dolgokról beszélünk, mint a jó történésekről, mintha a negatív súlyosabb, fontosabb lenne az életünkben...

More:

gondolatok

2017\08\24

Phil Metzger-A kegyelem útjain

A kegyelem útjain című könyv különleges számomra. Nagyon leegyszerűsítve az immár több mint 25 éves Golgota Keresztény Gyülekezet Magyarország és környéki kialakulását és munkálkodását mutatja be a sok nehézség, megpróbáltatás közepette. Valamikor a „rendszerváltás” idején néhány amerikai fiatal érkezett Magyarországra és környékére, hogy mutassa meg nekik Isten, mit akar Ő itt végezni - általuk. Azaz odaszánták magukat, alárendelték magukat Isten akaratának; ott hagytak mindent Amerikában azért, hogy Isten felhasználja őket az Ő terveire.

More:

kegyelem könyv/film

2016\10\10

Várakozás

Ahogyan ti, kedves olvasók talán vártátok már a következő bejegyzést, úgy mi is várunk. Várunk, mert nem látunk tisztán. Nem látjuk, Isten mit szeretne kezdeni velünk, hol kell lennünk, mit kell csinálnunk, vagy mire kell felkészülnünk. Várunk - és látszólag nem történik semmi. Várjuk az útmutatást, hogy akkor most költözünk vagy sem, s ha igen, akkor mégis hova...? Várunk.. és nem tudjuk, meddig...

More:

útmutatás

2016\06\25

Átértékelés

Néhány éve lenn élünk egy alföldi kisvárosban. Eleinte semmink se volt, egy tanyasi szolgálati lakásban húztuk össze magunkat, aztán megannyi kis csoda, áldás és segítség folytán felépült a városi kis házikónk, melyet a beköltözés óta egyre több gyerkőccel igyekszünk hatékonyan kihasználni, lakni, és az igényekhez, valamint a lehetőségekhez mérten folyamatosan szépíteni, bővíteni, fejleszteni. Isten érezhetően jelen van, jelen volt az életünkben az eltelt évek alatt, munkám is lett (igaz, közmunka), szépen fejlődik a kis birtok, és eddig félig-meddig a gyerekek növekedésével arányosan bővült a lakrész, a kert is egyre szebb… csodálatos életünk van, de vajon akarhatunk-e többet, elégedetlenek vagyunk, ha egy kicsit többre vágyunk?

More:

útmutatás