Film: Végtelen hit

Most néztem meg másodszor ezt a filmet, de azt hiszem, meg fogom nézni még harmadszor is... és még többször is... eddig kevés igazán jó keresztyén filmet láttam, de ez "nagyon ott van".

Mindannyiunk életében vannak problémák, amiket vagy így, vagy úgy, többé - kevésbé sikerül megoldanunk. Ebben a filmben is rengeteg probléma felmerül, de a végére minden rendbejön - emiatt lehet, hogy túl rózsaszínnek tűnhet, de azt hiszem pont ebben rejlik az igazán fontos üzenet: Istenhez fordulhatunk bármikor bármilyen problémánkkal, Ő képes segíteni rajtunk. 

Mit ír erről a Biblia (és a filmben is eléggé központi ez az ige)? "Istennél semmi sem lehetetlen" - Lukács evangéliuma 1. fejezet, 37. vers. Aggódhatunk anyagi dolgokon, fizetéseken, megélhetésen, munkahelyen, egészségen, és még több oldalon sorolhatnám... a lényeg, hogy Istennél nincs lehetetlen. Ő a legvalószerűtlenebb helyzetekben is tud rajtunk segíteni, tud jót kihozni a dologból. Csak Hozzá kell fordulnunk, bíznunk kell Benne... akarjuk? Akarunk - e Tőle segítséget kérni és várni, hogy mi történik? Vagy inkább megyünk a saját fejünk után és vagy megpróbáljuk megoldani a dolgokat a magunk útján, vagy kesergünk és nem csinálunk semmit?

Ez a film, még ha túl rózsaszín is, pont ezt az üzenetet hordozza: hogy Istennél nincs lehetetlen... egy örök vesztes csapatból is tud bajnokcsapatot kovácsolni; egy szegényesebb életkörülmények között élő házaspárt is fel tud emelni és anyagilag megáldani, ezzel hosszú távon biztosítani a jólétet; egészségügyi okokból gyermektelen házaspárnak is tud gyermeket adni... 

Van - e Istennél lehetetlen? Tegyük próbára Őt... forduljunk Hozzá szívből, kérjünk Tőle segítséget! Várjuk, mi fog történni... Isten ugyan nem kívánság - automata, ugyanakkor viszont gazdagon megáldja azokat, akik Benne bíznak. Isten létezik ma is; meghallgatja kívánságainkat és segít - ha Neki kedves, amit kérünk...!

A film megtekinthető ide kattintva.