Wilhelm Busch: Jézus a mi sorsunk

Mint elég sok könyvet, ezt is elkezdtem már korábban olvasni, csak aztán félreraktam hosszabb időre, és elfelejtettem, hol tartottam. Most viszont újra kezembe akadt, és sikerült ki is olvasnom... lassan, de biztosan... 

Az egész könyv tulajdonképpen egy komplex prédikáció, ugyanakkor nagyon jól fel van építve, kezdve az alapoktól a komolyabb témákig. Rengeteg olyan kérdésre ad választ, ami bármelyik emberben megfordulhat Istennel kapcsolatban, és sok esetben nagyon jó példákkal szemlélteti egy adott kérdésre adható mindenféle válasz értelmét, létjogosultságát. Rengeteg válasz adható pl. arra a kérdésre is, hogy kicsoda Jézus Krisztus; találgathatunk, feltételezhetünk, de a jó választ a Bibliában találhatjuk. 

Többek között választ kaphatunk néhány örök kérdésre is, pl. hogy miért is élünk, mi az életünk értelme (ahogyan sokunkban megfogalmazódik: van - e értelme egyáltalán?). Vagy hogy mi következik a halál után (semmi vagy valami?). Vagy hogy mikor lesz vége a világnak (most éppen 2012. decemberével állapították meg a világvégét). 

Mindenképpen érdekes olvasmány azoknak, akik csak egy kicsit is nyitottak Isten felé, vagy foglalkoztatják ezek a kérdések... korábban bennem is megfogalmazódtak ezek. Ez a könyv segíthet egy kicsit tisztán látni, és a Biblia tükrében vizsgálja meg a dolgokat, így pedig választ is kaphatunk ezekre a kérdésekre.