Ilyen évünk volt - röviden

Néhány órája éppen csak belecsöppenve 2012 - be, röviden átcsemegézzük az elmúlt év jelentősebb családi történéseit (emellett pedig természetesen áldott új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak!).

Az év első hónapjának vége felé, 25. - én megszületett második gyermekünk, Luca Anna. Hála Istennek, gyorsan és gond nélkül született ebbe a világba, és ma már valamivel több, mint 11 hónapja boldogít bennünket kedvességével, nyugalmával, szelídségével. Hihetetlenül nyugodt gyerkőc, és szinte semmi problémánk, nehézségünk nincs vele - mint ahogyan bátyjával, Andrissal sincs túl sok feladatunk. Elmondhatjuk, hogy mindketten kiegyensúlyozott, nyugodt gyermekek, szépen, egészségesen fejlődnek, és végtelenül hálásak vagyunk Istennek azért, hogy ilyen mérhetetlenül jó gyerekeink vannak! 

A másik nagy történés az évben, hogy március elején, hosszú harcok, sok álmatlan éjszaka után nyilvánvalóvá vált, hol kell lennünk a továbbiakban, hol kell szolgálnunk Istent: már nem Mágoron, a korábbi (munka)helyünkön, hanem Vésztőn, a városban. Körülbelül 11 hónapig kerestük a választ, Isten akaratát a jövőnkre nézve, és Ő meghallgatta kérésünket, s megmutatta azt, hol szeretne látni, hol van a továbbiakban a helyünk, a szolgálatunk. Igaz, hogy én azóta is munka nélkül vagyok, de legalább ott lehetek, ahol Isten szeretne látni - ez pedig többet jelent mindennél! 

A harmadik nagyobb dolog pedig, hogy Isten rengeteg csodájától, útmutatásától kísérve október közepén beköltözhettünk a saját kis házikónkba. Sok izgalmas pillanat, helyzet, idő, energia, és természetesen ima után végül birtokba vehettük a kis kuckót a fűtési időszak közvetlen elején - s ez is megerősített bennünket abban, hogy jó helyen, a helyünkön vagyunk, és itt van a feladatunk, szolgálatunk Isten felé. Isten pedig azóta is dolgozik, munkálkodik, és alakulnak a dolgok velünk s körülöttünk...

Nagyon boldog kis évet zártunk, mivel folyamatosan érezhettük, tapasztalhattuk Isten kegyelmét, szeretetét, valamint munkálkodását az életünkben, és tudhatjuk, érezhetjük, hogy ismét a helyünkön vagyunk. Örömmel tekintünk az új év felé, s hisszük, hogy Isten a továbbiakban is velünk lesz, végigkísér bennünket és minden helyzetben megmutatja az Ő akaratát...!

Kívánjuk minden kedves olvasónknak a meghitt, kölcsönös és gyümölcsöző kapcsolatot Istennel!