AnnaPeti

2019\08\06

CsakCsok - költözés

     Mivel július 1-től élesben elindult a családvédelmi akcióterv, és sokan kérdezték tőlünk az utóbbi hetekben, hogy lesz-e költözés, így a mai bejegyzésben ezzel a kérdéssel foglalkozunk.

More:

család CSOK

2019\03\18

Isten humora

     Mindenkiben él egy valamilyen kép Istenről, hogy Ő ilyen vagy olyan, időnként azonban valóságosan meghökkentő… ugyan ha magunkat ismerjük, meglepődnünk sem kellene, hiszen Isten az embert saját képmására teremtette, így elméletileg valamilyen szinten Őt tükrözzük. Mégis kikerekedik a szemünk, ha ez az Isten teljesen emberinek mutatkozik számunkra…

More:

2019\01\17

Megfogadtam

Újabb év kezdődött. Így az év elején sokan sok mindent megfogadunk, hogy idén más lesz, jobb lesz, ügyesebbek, kitartóbbak leszünk az adott cél(ok) elérése érdekében. De még csak fél hónap telt el az évből, mégis már sokan vagyunk, akik feladták az újévi fogadalmat, elhatározást, vagy éppen most harcolnak a „nem fog menni” érzéssel, gondolattal, és hamarosan beállnak azok sorába, akiknek már nem jött össze idén. Sem. És vagyunk még néhányan, akik csak azért is küzdünk, kitartunk, összeszorítjuk a fogainkat, „csakazértis” megcsináljuk, elérjük…

More:

2019\01\03

Szülinapi meglepődések

Éjszakai műszak közepe…

Lassan ébredek.

Hol is vagyok, ki is vagyok, miért is vagyok???

Kinyitom a szemem, ég a földgömb lámpa - eljut a tudatomig: ez a mi szobánk. Eszmélni kezdek. Valaki anyát hívja a szomszéd szobából. Már jó ideje - akkor ezek szerint nem álmodtam, és igen, eszembe jut, hogy én vagyok anya. Fel kell kelni és odamenni. Negyedszer is ezen az éjszakán.

More:

család képek emlékek hálaadás

2018\10\05

Velem.

     Hálás a szívem Istennek, amiért Ő mindig magához szólít; megadja a lehetőséget számunkra arra, hogy Vele foglalkozzunk, Vele töltsünk egy kis időt, visszatérhetünk Hozzá… így íródik - hosszú idő után-ez a bejegyzés…

     Legutóbbi bejegyzésünkkor még csak körvonalazódott valami; valami, amit csak sejteni lehetett, mára azonban jóval túlnőtt mindazon, ami akkor talán egy kicsit is körvonalazódni látszott.

More:

2018\06\12

Az Úr csodásan működik…? Anna15

     Még valamikor késő ősszel történt, hogy kis városkánkban sikerült egy festhető falat szereznem: egy bontásra ítélt házikó utcafronti részét. Pontosabban az épület bontása már megkezdődött, mégis valahogyan abbamaradt, még éppen megfelelő méretű helyet biztosítva egy kisebb rajzhoz (mikor ezeket a sorokat írom, még áll a fal, rajta a festménnyel). Mivel feleségem születésnapja is közeledett, úgy gondoltam, köszöntés- és köszönetképpen az ő nevét festem fel… kicsit előrevetítve a 10 éves házassági és 15 éves „ismeretségi” évfordulónkat is.

More:

graffiti szolgálat útmutatás

2018\03\05

Hóba csalogató

Szombat délután… kint jókora hókupacok -  bent legalább akkora szennyes edény-és ruhahalmok itt-ott szétszórva a lakás válogatott pontjain. A benti kupacok okozói természetesen odakinn a hóban önfeledten csúszkálnak, szánkóznak, hógolyóznak, alagutat építenek. Donát babával az ablakból nézzük őket, mikor egy hógolyó kihívóan az ablaküvegen landol. Férj küldte: olyan, mint egy apró kis üzenet: „gyertek ki ti is, a rendetlenség megvár…!” Donci is érti az üzenetet, boldogan kurjant egyet s az üvegen szétkenődött maradványokat próbálja a kis ujjaival megfogni, nem érti, miért nem éri el, pedig olyan mókás, ahogyan csúszik le lassan a párkányra a hótrutyi. Én csak az ablaküvegre gondolok (egy hete lett megpucolva), meg arra a valakire, akinek le kell majd mosnia újra… - még ezt is!

More:

család gondolatok

2018\01\19

"Akiket pedig Isten lelke vezérel..."

Több napi gondolkodás után, mikor végre eljutok ide, hogy összeszedjem gondolataimat, megint tűnődök, hogy írjak-e. Hol van Isten lelke bennem, belőlem? Az éjszaka csöndjében nincs türelmem nyugodtan, higgadtan visszafektetni az álmából felkelőt, ilyen állapotban kicsit furi lenne Istenről, az Ő igéjéről, lelkéről írni... mégis nekikezdek. Mert a hétköznapi élet, a mindennapok történései harc a világgal, de harc magunkkal is. A gonosz kívül és belül is támad, próbál gyengíteni folyamatosan.

More:

2017\12\02

Közelebb Istenhez, közelebb egymáshoz

 Nemrégiben beszélgettem kedves rokonommal (háromgyermekes anyuka), mesélte, hogy most olyan munkája van, ami miatt sok hétig csak hétvégenként van otthon, mert hétközben külföldön dolgozik. Első gondolatom volt erre, hogy bizony nem kell külföldre menni ahhoz, hogy az ember lánya távol legyen a gyerekeitől. Én naponta általában 24 órában velük vagyok, mégis éreztem az utóbbi időben gyakorta, hogy fényévekre létezek tőlük, a kicsi lelküktől és valami távoli csillagrendszerben élem az életem valójában, olyan mérhetetlenül eltávolodtam az ő bimbózó mikroviláguktól.

More:

család

2017\09\15

Jennifer Rees: Longfield réme (könyv)

Amikor azon kesergünk, milyen rossz nekünk, vagy hogy olyan az életünk, amilyen; amikor rágódunk, hogy a gyerekkorunk sokkal jobb és szebb is lehetett volna, normális körülményekkel, rendes környezetben, akkor nem szabad(na) elfelejtenünk, hogy biztosan vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő, élő emberek, gyerekek... nekem is ez a gondolat, felfedezés segített túllépni a saját gondjaimon gyerekkoromban, és kezdtem el a pozitív dolgokat keresni inkább.

More:

könyv/film

2017\09\07

Minden összejött...?

Amikor sikerül valakivel komolyabban beszélgetni, valóban érdeklődő a partner, és eljutunk odáig, hogy megbeszéljük, kivel mi van, bizony beszélni kell a problémákról, nehézségekről is-amikből azért alapesetben ugyanúgy akad, mint a pozitív dolgokból, csak éppen sokszor nem vagyunk elég őszinték ahhoz, hogy ezekről is szót ejtsünk. Vagy fordítva: inkább a rossz dolgokról beszélünk, mint a jó történésekről, mintha a negatív súlyosabb, fontosabb lenne az életünkben...

More:

gondolatok

2017\08\24

Phil Metzger-A kegyelem útjain

A kegyelem útjain című könyv különleges számomra. Nagyon leegyszerűsítve az immár több mint 25 éves Golgota Keresztény Gyülekezet Magyarország és környéki kialakulását és munkálkodását mutatja be a sok nehézség, megpróbáltatás közepette. Valamikor a „rendszerváltás” idején néhány amerikai fiatal érkezett Magyarországra és környékére, hogy mutassa meg nekik Isten, mit akar Ő itt végezni - általuk. Azaz odaszánták magukat, alárendelték magukat Isten akaratának; ott hagytak mindent Amerikában azért, hogy Isten felhasználja őket az Ő terveire.

More:

kegyelem könyv/film