AnnaPeti

2020\05\21

Családi ház aprópénzből…?

     Néhány olvasónk, követőnk már tudja, sejti, hogy nemrégiben valami új projektbe vágtunk; eljött az ideje, hogy egy kicsit írjunk erről is.

More:

vállalkozás útmutatás CSOK

2020\01\22

2020

     Minden új év kezdete új reményeket, új lehetőségeket tartogat mindenki számára. Szeretjük hinni, szeretünk bízni benne, hogy a következő év szebb, jobb, gazdagabb lesz; sok minden más lesz, és ideig-óráig próbálunk tenni azért, hogy valóban jobb legyen. A magunk eszére, erejére támaszkodunk sokszor, próbálunk így előrébb jutni, próbáljuk a kitűzött, megálmodott célt elérni, végül ha nem sikerül, kétségbeesünk és könnyen feladjuk. Azonban kezdhetjük az új évet Istennel is: Rá bízva terveinket, álmainkat, és az Ő segítségét, áldását kérni ezekre.

More:

2019\11\15

Könyv: A kis sánta Walter

     Általában van némi elképzelésünk arról, hogy Isten milyen; hogyan cselekszik (vagy nem cselekszik): Ő majd ezt teszi, azt teszi, itt van, ott van, lehetnek kimondatlan elvárásaink Vele szemben, és sokszor elfelejtjük, hogy Ő nem emberként „működik”, hanem próbálunk a magunk eszével, gondolkodásmódjával meghatározni egy istenképet, és ehhez az általunk megfogalmazott, meghatározott istenképhez ragaszkodunk sokáig.

More:

könyv/film

2019\03\18

Isten humora

     Mindenkiben él egy valamilyen kép Istenről, hogy Ő ilyen vagy olyan, időnként azonban valóságosan meghökkentő… ugyan ha magunkat ismerjük, meglepődnünk sem kellene, hiszen Isten az embert saját képmására teremtette, így elméletileg valamilyen szinten Őt tükrözzük. Mégis kikerekedik a szemünk, ha ez az Isten teljesen emberinek mutatkozik számunkra…

More:

2019\01\17

Megfogadtam

Újabb év kezdődött. Így az év elején sokan sok mindent megfogadunk, hogy idén más lesz, jobb lesz, ügyesebbek, kitartóbbak leszünk az adott cél(ok) elérése érdekében. De még csak fél hónap telt el az évből, mégis már sokan vagyunk, akik feladták az újévi fogadalmat, elhatározást, vagy éppen most harcolnak a „nem fog menni” érzéssel, gondolattal, és hamarosan beállnak azok sorába, akiknek már nem jött össze idén. Sem. És vagyunk még néhányan, akik csak azért is küzdünk, kitartunk, összeszorítjuk a fogainkat, „csakazértis” megcsináljuk, elérjük…

More:

2019\01\03

Szülinapi meglepődések

Éjszakai műszak közepe…

Lassan ébredek.

Hol is vagyok, ki is vagyok, miért is vagyok???

Kinyitom a szemem, ég a földgömb lámpa - eljut a tudatomig: ez a mi szobánk. Eszmélni kezdek. Valaki anyát hívja a szomszéd szobából. Már jó ideje - akkor ezek szerint nem álmodtam, és igen, eszembe jut, hogy én vagyok anya. Fel kell kelni és odamenni. Negyedszer is ezen az éjszakán.

More:

család képek emlékek hálaadás

2018\10\05

Velem.

     Hálás a szívem Istennek, amiért Ő mindig magához szólít; megadja a lehetőséget számunkra arra, hogy Vele foglalkozzunk, Vele töltsünk egy kis időt, visszatérhetünk Hozzá… így íródik - hosszú idő után-ez a bejegyzés…

     Legutóbbi bejegyzésünkkor még csak körvonalazódott valami; valami, amit csak sejteni lehetett, mára azonban jóval túlnőtt mindazon, ami akkor talán egy kicsit is körvonalazódni látszott.

More:

2018\06\12

Az Úr csodásan működik…? Anna15

     Még valamikor késő ősszel történt, hogy kis városkánkban sikerült egy festhető falat szereznem: egy bontásra ítélt házikó utcafronti részét. Pontosabban az épület bontása már megkezdődött, mégis valahogyan abbamaradt, még éppen megfelelő méretű helyet biztosítva egy kisebb rajzhoz (mikor ezeket a sorokat írom, még áll a fal, rajta a festménnyel). Mivel feleségem születésnapja is közeledett, úgy gondoltam, köszöntés- és köszönetképpen az ő nevét festem fel… kicsit előrevetítve a 10 éves házassági és 15 éves „ismeretségi” évfordulónkat is.

More:

graffiti szolgálat útmutatás

2018\03\05

Hóba csalogató

Szombat délután… kint jókora hókupacok -  bent legalább akkora szennyes edény-és ruhahalmok itt-ott szétszórva a lakás válogatott pontjain. A benti kupacok okozói természetesen odakinn a hóban önfeledten csúszkálnak, szánkóznak, hógolyóznak, alagutat építenek. Donát babával az ablakból nézzük őket, mikor egy hógolyó kihívóan az ablaküvegen landol. Férj küldte: olyan, mint egy apró kis üzenet: „gyertek ki ti is, a rendetlenség megvár…!” Donci is érti az üzenetet, boldogan kurjant egyet s az üvegen szétkenődött maradványokat próbálja a kis ujjaival megfogni, nem érti, miért nem éri el, pedig olyan mókás, ahogyan csúszik le lassan a párkányra a hótrutyi. Én csak az ablaküvegre gondolok (egy hete lett megpucolva), meg arra a valakire, akinek le kell majd mosnia újra… - még ezt is!

More:

család gondolatok

2018\01\19

"Akiket pedig Isten lelke vezérel..."

Több napi gondolkodás után, mikor végre eljutok ide, hogy összeszedjem gondolataimat, megint tűnődök, hogy írjak-e. Hol van Isten lelke bennem, belőlem? Az éjszaka csöndjében nincs türelmem nyugodtan, higgadtan visszafektetni az álmából felkelőt, ilyen állapotban kicsit furi lenne Istenről, az Ő igéjéről, lelkéről írni... mégis nekikezdek. Mert a hétköznapi élet, a mindennapok történései harc a világgal, de harc magunkkal is. A gonosz kívül és belül is támad, próbál gyengíteni folyamatosan.

More:

2017\12\02

Közelebb Istenhez, közelebb egymáshoz

 Nemrégiben beszélgettem kedves rokonommal (háromgyermekes anyuka), mesélte, hogy most olyan munkája van, ami miatt sok hétig csak hétvégenként van otthon, mert hétközben külföldön dolgozik. Első gondolatom volt erre, hogy bizony nem kell külföldre menni ahhoz, hogy az ember lánya távol legyen a gyerekeitől. Én naponta általában 24 órában velük vagyok, mégis éreztem az utóbbi időben gyakorta, hogy fényévekre létezek tőlük, a kicsi lelküktől és valami távoli csillagrendszerben élem az életem valójában, olyan mérhetetlenül eltávolodtam az ő bimbózó mikroviláguktól.

More:

család