Az örömhír

Az elmúlt napokban kiderült, hogy az utóbbi időben néhányan kissé tisztességtelenek voltak velünk szemben, és a legnagyobb kérdés az volt, hogyan viselkedjünk keresztyénként egy ilyen helyzetben, s hogyan mutassunk Jézusra.

Alapesetben az ember nagyon felindult lesz, amikor mások kárt okoznak neki, vagy a szemébe hazudnak, és kiderül az igazság. Van, aki veszekszik, van, aki bosszút forral... számunkra viszont nem ez a járható út. A legfontosabb parancsolat a szeretet; törekednünk kell arra, hogy mindenkivel békességben éljünk. Veszekedni felesleges, és az általában nem is vezet semmire, csak további problémákat teremt.

Érdekes módon nem lettem ideges, mikor mindez kiderült. Inkább szomorú... egy kicsit elkeserített, hogy ilyen emberek vesznek körül bennünket. Nem véletlenül van a Biblia közepén ez az ige: "Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni" - 118. Zsoltár 8. vers. Borzalmas azt látni, hogy a csalás, a hazugság és egyéb ügyeskedések hogyan fertőznek meg embereket, és mennyire ritka az, ha egy ember tisztességesen akar és tud élni... a Biblia is a tisztességre kér: "A tisztességre gondotok legyen mindenki előtt" - Rómaiakhoz írt levél 12. rész, 17. vers. Ezért is szeretnénk mi tisztán, korrekten élni, és ezért harcolunk minden olyan dolog ellen, ami beszennyez és bemocskol minket. Nem akarunk megalkúvók lenni a bűnnel, sokkal inkább elhatárolódni tőle.

Isten végül arra indított, hogy írjak ezeknek az embereknek egy levelet Jézusról. Jézusról, Aki meghalt mindannyiunk bűneiért a kereszten. Önként, ártatlanul. Igazságtalanul, bűnösként ítélték el, holott Ő bűntelen volt. Ártatlanul ítélték el! És Ő szenvedett helyettünk, értünk... a kereszten. Vállalta a mi bűneink következményeit... és általa lehet új és örök életünk. 

Hálás vagyok Istennek, hogy egy ilyen helyzetet is tudott jóra fordítani, és ebben a helyzetben is lehetőséget adott arra, hogy bizonyságot tegyek Jézusról, és továbbadhassam az Örömhírt. "Akik Istent szeretik, minden javukra van" - Rómaiakhoz írt levél 8. rész, 28. vers. 


Sziasztok!

   Nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Nem tudhatjuk, mi lesz tavasszal, vagy akár X év múlva. Nem tudhatjuk, hogy fogunk - e még találkozni az életben vagy sem, éppen ezért szeretnék néhány fontos gondolatot megosztani veletek. Ameddig még lehet, ameddig még nem késő.     

   Hiszem, hogy az utolsó időkben élünk. Ezt a sok bekövetkezett bibliai prófécia is bizonyítja. Hiszem, hogy Jézus nemsokára el fog jönni a övéiért... azokért, akik szeretik Őt... és azt hiszem, senkinek sem mindegy, mi lesz a halál után. Ugyanis a halállal nem lesz mindennek vége, ezt szintén a Bibliából tudhatjuk. Utána jön az örökkévalóság mindannyiunk számára - a kérdés viszont az, hogy hol fogjuk tölteni. 

   "... az utolsó napokban nehéz idők állnak be. Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, tisztátlanok, szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői. Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői." - Timóteushoz írt 2. levél 3. fejezet, 1 - 4 vers.

   "Mikor pedig a olajfák hegyén ült (Jézus), hozzá mennek a tanítványok, mondván: Mondd meg nekünk, ... micsoda jele lesz a te eljövetelednek és a világ végének? És Jézus felelvén, monda nekik: meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket; mert sokan jönnek majd az én nevemben, akik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus, és sokakat elhitetnek. Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, meg ne rémüljetek, mert mindezeknek meg kell lenniük. De ez még nem a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok és földindulások mindenfelé. Mindez pedig a sok nyomorúságnak kezdete" - Máté evangéliuma 24. fejezet, 3 - 8 vers.

   Sok leírás utal még a világvégére, de szerintem ez a kettő is elég ahhoz, hogy láthassuk, a Biblia igazat ír. Mindezek a napjainkban történnek, és nem tudhatjuk, mikor jön el újra Jézus.

   Ki volt Jézus? 

   Jézus Isten Fia volt. Egy ártatlan, bűntelen ember, Aki magára vette minden ember bűnét, és mások bűneiért halt meg a kereszten. Azért történt mindez, mert Isten annyira szereti az embereket, hogy nem akarja elveszteni őket, minket. Isten teremtményei vagyunk, Ő alkotott minket, ezért is szeret bennünket annyira. Jézus által pedig örök életünk lehet a mennyben...! Ezért sem mindegy, hova kerülünk halálunk után, hol töltjük az örökkévalóságot.

   A legkevesebb, amit tehetünk az az, hogy elfogadjuk Jézust, az Ő kereszthalálát a bűneinkért. Bocsánatát kérjük mindazért, ami bűnt elkövettünk, és a jövőben igyekszünk Isten tanításai szerint élni. Ezeket a tanításokat, parancsolatokat a Bibliából ismerhetjük meg. 

   Akartok - e Istennel és Jézussal lenni az örökkévalóságban? Vagy inkább élitek a magatok kis életét Isten és Jézus nélkül? Megtehetitek. Megtehetjük mindnyájan. Akkor azonban az örök kárhozatra jutunk. 

  Istenhez csak egy út vezet: Jézus Krisztus által. Ahogy a Biblia írja: "Monda... Jézus: Én vagyok az út, az igazság, és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis általam" (János evangéliuma 14. fejezet, 6. vers). Azaz ha Istent választjuk, akkor csak úgy juthatunk Hozzá, a mennybe, ha elfogadjuk az Ő egyszülött Fiának értünk hozott áldozatát, a keresztet. Ha megvalljuk bűneinket, elfogadjuk Őt Megváltónknak. Jézus teljesen új életet ad nekünk! 

   Mi, akik Jézust követjük, ebben élünk. Hisszük, hogy Jézus meghalt értünk, a bűneinkért a kereszten, és Őáltala örök életünk lehet. Halálunk után Vele lehetünk örökké, ahol minden jó... nem lesz ott semmi, ami rossz. Jézus megváltott bennünket szent vére által...!

   Természetesen mi sem vagyunk tökéletesek, mert emberek vagyunk. Természetünknél fogva bűnös emberek, mivel minden ember így születik. Azonban Jézus kereszthalála által mégis a mennybe kerülhetünk..! Ha tévedtünk, hibáztunk, megbánva Jézus elé vihetjük. És Ő megbocsát. Így állhatunk meg Isten előtt!

   Rajtatok áll, hogyan fogtok dönteni: Isten mellett vagy ellen. Elfogadjátok - e ti is Jézus értetek hozott áldozatát, vagy nem. A döntés rajtatok áll: vagy a menny, az örök boldogság vár rátok, vagy a pokol, az örök kárhozat, szenvedés. Azonban már nincs sok idő dönteni. Az utolsó időkben élünk... Jézus bármikor visszajöhet az övéiért. Aki pedig nem fogadta el Őt, az Ő kereszthalálát, az itt marad...! Ezért kell minél hamarabb dönteni - mellette.
   A kialakult helyzettel kapcsolatban én sem haragszom. Jézus megbocsátott nekem, én is megbocsátok nektek. Nincs harag... Jézus megbocsátott. Nekem és nektek is. Az Ő példáját látva én is megbocsátok. A legfontosabb kérdés pedig továbbra is az, hogyan álltok Istennel, Jézussal. Életetek végén el kell majd számolnotok mindennel... a munkához való hozzáállásról is.

   Kívánom, hogy tudjatok jó döntést hozni, és Isten áldja meg további életeteket! Dönteni kell - míg nem késő...!