RFID/Biochip

5 és fél éve egy ezzel kapcsolatos írást emeltem át ide hozzáfűzés nélkül; azóta az a poszt a blog második legolvasottabbja. Úgy tűnik, egyre több embert foglalkoztat, mi is ez, sok idő is telt el azóta, így egy kicsit visszatérek rá a saját gondolataimmal.

Akkor úgy gondoltam, eléggé távoli dologról van szó ott a világ másik felén (időben és térben egyaránt), ami vagy igaz, vagy nem. Napjainkban azonban egyre többet hallani erről a biochipről, szóval lehet, nem árt felkészülni rá... ha fel lehet egyáltalán.

Az egész dolog (elméleti) lényege, hogy egy kb. rízsszem méretű chipet ültetnek be a jobb kézfejbe, ami különböző (egészségügyi) információkat tárol az adott személyről, illetve valamilyen módon fizetni is lehet vele. Tehát önmagában még talán jó és hasznos is lehetne. Amiért viszont félelmetes:

- a(z állítólagosan) benne található GPS segítségével tökéletesen alkalmas lehet nyomkövetésre, azaz bárki bármikor leellenőrizhető, hogy éppen merre jár a nagyvilágban. Ez már önmagában kellemetlen, mert senki sem szereti, ha ellenőrzik, felügyelik, megfigyelik (bár ez már működik kicsiben a hétköznapi életben, pl. mobiltelefonok által sugárzott jelek, bankkártyás vásárlások, stb.). 

- kötelezővé kívánják tenni minden ember számára; nincs szabad döntés, rendelkezni kell vele és kész. Amerikában pár éven belül mindenkinek kell, hogy legyen ilyen chipje, a Vatikánban most foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Ha belegondolunk, itthon a kutyákat már kötelező chipeltetni...

- a biochip a tervek szerint kiváltja majd a készpénzt és a bankkártyákat; idővel az egyedüli fizetési eszköz marad. Aki pedig nem rendelkezik vele, az tulajdonképpen halálra van ítélve. 

- ha megpróbálod (majd) eltávolítani ezt a kb. rízsszem méretű okosságot, akkor a benne lévő lítium (nagyon valószínűsíthető sérülés esetén) fekélyt okoz a szervezetedben...

Összegezve: azért, hogy élhess, legyen biochip a kézfejeden, legyél követhető, mondj le a szabadságodról, és ne akarj tenni ellene... csak akkor van esélyed élni, ha elfogadod ezt a kötelező lépést... szép kilátások?

Nyáron voltunk a Balatonon pihenni egy kicsit. Alkalmi távollétem végén a majdnem ötéves Andrisunk izgatottan számolt be arról, hogy a nyaraló fölött egy kis repülő valamit látott... otthon bekapcsoltuk a gépet, felmásztunk az internetre, mutattam neki fotókat a drónokról ("távolról irányított légi jármű", kamerával felszerelve). Bizony az volt... a technika újabb remeke, amivel néhányan jól el fognak szórakozni. Jó dolog a technika, csak éppen eléggé veszélyes. Mert egyelőre még az esetek túlnyomó részében ártalmatlan kis gépekről van szó, azonban csak idő kérdése, mikor fognak szándékosan balesetet okozni, ránk dobni valamit vagy éppen lőni ránk ezek a kis repülő csodák. Addig is alapból bármikor nekünk jöhet vagy a fejünkre eshet egy példány úton-útfélen...

Visszatérve a biochipre, nem feltétlenül a technika ellen vagyok. Viszont a drónok példáján elgondolkodva mi a garancia arra, hogy ez a biochip nem fog bennünk felrobbanni, vagy bármiféle betegséget, vagy akár mérgezést előidézni...? Nem vagyok paranoid, de miért ne lenne meg ezeknek a lehetősége?

A végére tartogattam a javát: a biochip a BIBLIA fényében.

- a beültetés helyéről: Jelenések könyve 13. fejezet, 16. vers: 

„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek"

- a kereskedelmi jelentőségéről: Jelenések könyve 13. fejezet, 17. vers:

"És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.”    

- az eltávolításáról: Jelenések könyve 16. rész, 2. vers:

"… és támada gonosz és ártalmas fekély azokon az embereken, akiken vala a fenevad bélyege…"

A Biblia szerint ez a Sátántól (a fenevad) jövő találmány. Keresztyénként csak remélni tudom, hogy hamarabb jön vissza Jézus az Övéiért, mint hogy Magyarországon kötelezővé teszik a chip használatát... mert aki Jézust követi, az nem vállalhat közösséget a Sátánnal semmilyen tekintetben.

A korábbi poszt ide kattintva található.

Amennyiben mindez nem valós, bocsánatot kérek. Nem a félelemkeltés a célom ezzel az írással, hanem a figyelemfelhívás és a gondolkodásra késztetés.